En tuomitse ihmisiä, enkä ole mennyt sekaisin + 3 haastetta arkeen!

 

”Olenko minä täysissä järjissäni?”

 

Ehkä olet kuullut jonkun sanovan, että ”se on mennyt jotenkin sekaisin”. Ehkä olet kuullut näin sanottavan minusta, tai jostain toisesta uskoon tulleesta ihmisestä. Kuitenkin on niin, että kuulun maapallolla elävien ihmisten enemmistöön siinä suhteessa, että uskon johonkin “yliluonnolliseen” luojaan. Se ei tee minusta jotenkin sekaisin mennyttä, tai terveen järjen kadottanutta outoa yksilöä.

 

Uskolle löytyy täysin rationaaliset ja loogiset perusteet, mutta uskallatko sinä ottaa niistä selvää pelkän puhumisen ja ”tietämisen” sijaan? Usko ei muuten esimerkiksi edellytä evoluutioteorian hylkäämistä, vaikka henkilökohtaisesti pidän evoluutioteoriaa epätodennäköisenä, ja tämä siis ei uskonnollisista syistä, vaan ihan tieteellisistä seikoista johtuen. Pointti siis oli siinä, että moni uskovainen pitää evoluutioteoriaa täysin tieteellisenä.

 

Usko ja tiede eivät ole ristiriidassa keskenään, vaikka monet uskon vastustajat kiihkoilevat asian kanssa ja antavat ymmärtää tieteen johtavan ateismiin. Näin ei kuitenkaan koskaan ole ollut! Jos joku sanoo tieteen johtavan ateismiin, niin hän ei ymmärrä mitä tiede on, tai sitten hän valehtelee.

 

Minä en tuomitse yhtään ketään!

 

Eri mieltä oleminen ei ole tuomitsemista! Hyväksyn ihmiset ja sen että kaikki eivät voi olla samaa mieltä kanssani. Tahdon silti kulkea heidän rinnalla ja osoittaa inhimillistä välittämistä. Ihmiset jotka loukkaantuvat minun mielipiteisiin, eivät ehkä kestä sitä että olen eri mieltä. En ole vielä 24-vuoden ikään mennessä törmännyt yhteenkään ihmiseen joka olisi kaikesta kanssani samaa mieltä, en minä heitä tuomitse!

 

Eräskin ihminen oli kovin kovin huolissaan ja sanoi: “Todella monet ihmiset puhuvat sinusta todella paljon pahaa.” En tiedä tarkkaan mitä pahaa, koska en kysynyt. Minua ei itseasiassa edes kiinnosta, sillä ihmiset puhuvat aina kaikista. Ja muuten, todellisuudessa ainoastaan pahantahtoiset ihmiset puhuvat pahaa niistä jotka eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä. Jos he siis nyt ylipäätään edes puhuvat pahaa.

 

Nopeasti mietittyäni, pahan puhuminen on mielestäni valehtelemista, mustamaalaamista ja muuta manipulaatiota, siis vaikuttamista muiden mielipiteisiin halutun negatiivisesti jostain kyseessä olevasta ihmisestä. Totuutta ja mielipiteitä saa ja pitääkin puhua, onhan meillä kaikilla ihmisoikeuksiin kuuluva sananvapaus! Minä yritän välttää pahan puhumista ja pyrin jatkuvasti myös katkomaan epämieluisat ajatukset muista ihmisistä. Joskus askel erehtyy ja kieli villiintyy, mutta olen vain ihminen, kuten sinäkin.

 


Kolme haastetta sinun ja minun arkeen!

 

  1. Haastan ymmärtämään miksi ihmiset ajattelevat eri tavalla kanssasi.
  2. Haastan puhumaan hyvää ihmisistä jotka ovat kanssasi eri mieltä.
  3. Haastan tekemään hyviä tekoja ihmisille jotka ovat kanssasi eri mieltä.

 

 

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Nykyajan Robin Hoodit riistävätkin tavallista kansaa!

Nykyajan Robin Hoodit riistävätkin tavallista kansaa!   Jokainen meistä tietää tarinan Robin Hoodista. Hieno tarina epäoikeudenmukaisesta kohtelusta ja oikeutta tuovasta...

Close