Eutanasia oksettaa

Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta

Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta, tai kuten se on mielestäni oikeammin ilmaistuna, Eutanasia-aloite laillisen murhan puolesta, on kerännyt kannatusilmoituksia tämän tekstin kirjoittamisen hetkellä 55 852. Tämä määrä murhanhimoisia ja moraalittomia allekirjoituksia riittää aloitteen käsittelyyn eduskunnassa.

 

Ehkäpä meidän ei tarvitse tulevaisuudessa pelätä murhaajia, ennen kuin olemme fyysisesti tai henkisesti kyseisen toimenpiteen edellyttämässä kunnossa. Tietenkin olettaen kuvitteellisesti, että kaikki sarjamurhaajat ja muut murhanhimoiset ihmiset ymmärtävät jotain urasuunnittelun päälle.

 

Törmäsin tuossa jokin aika sitten erääseen artikkeliin, joka käsitteli Belgiassa tapahtunutta lapselle tehtyä eutanasiaa. Vaikka tämä lapsi oli vaikeasti sairas, niin kenen moraalihirviön mielestä tuolla lapsella ei ollut oikeutta elämään, huolenpitoon ja rakkauteen?

 

Mietin vielä myös sitä, että miten on mahdollista olettaa lapsen ymmärtävän aivan oikeasti mistä on kysymys? Minkä ikäinen lapsi on henkisesti niin kypsä, että on valmis päättämään omasta elämästään ja kuolemastaan? Entä katuisiko lapsi ratkaisuaan vanhempana, jos se olisi mahdollista? On naurettavaa ajatella, että tämä ei olisi johtunut lapsen vanhemmista ja heidän tahdostaan. Niin, lapselle oli esitetty muitakin hoitovaihtoehtoja.

 

Vaikka tässä kansalaisaloitteessa murha on saatu todella hienosti muotoiltua harmittomaksi ja edistykselliseksi lääkkeeksi, niin kyseessä on heikkojen ja kärsivien ihmisten poistamista pysyvästi ja näin myös taloudellisesti yhteiskunnan kannalta edulliseksi osoittautuvaa toimintaa, mutta mitkä ovatkaan sitten todelliset vaikutukset…?

 

Lisäksi tällä heikkojen murhaamisella saadaan vapautettua heikkojen ihmisten takia kärsivät ihmiset henkisesti ja/tai fyysisesti kurjasta asemasta, sekä parannettua heidän vaurioitunutta elämänlaatuaan. Tällä tavoin saadaan kasvatettua yhteiskunnan henkistä hyvinvointia ja resursseja.

 

Samaa touhua harrasti muuan moraalihirviö Adolf Hitler Saksassa suorittamalla vapauttavaa toimintaa yhteiskuntaa rajoittavista tekijöistä, eli murhaamalla kaikenikäisiä vammaisia ja muita sairaita ihmisiä. Nyt täällä Suomessa yli 75% väestöstä hurraa samoille kuolemaa lääkkeeksi rappiollisille arvoille. Tämä jos jokin on mieletäni vähintäänkin järkyttävää. Yhtymäkohtia aloitteeseen löytyy myös siinä, että myös Hitlerinkin Saksassa useampi lääkäri arvioi potilaiden sopivuuden eutanasiaan, jotta potilasta ei väärin perustein surmattaisi.

 

Laittakaamme silmät kiinni, sillä meno on hurjaa ja kyyti kovaa. Kuljettajana on väärään suuntaan moraalia pakoon kaahaava, epäsopiva ja vääristynyt todellisuus.

 

Vaikka täällä meidän sivistyneessä yhteiskunnassa ei ainakaan vielä käsitykseni mukaan suuremmin hyväksytä vastasyntyneiden lasten murhaamista, niin vanhusten kohdalla tilanne onkin toinen. Herää vain kysymyksiä kuten,  millä määritellään ihmisen arvo ja kenellä kummalla on oikeus määritellä kuka joutuu kärsimään elämästä ja kuka saa tämän edistyksellisen avun, kuoleman?

 

Miksi 16-vuotias nuori ihminen ei saisi päästä kärsimyksistänsä, mutta 98-vuotias taas saa? Miksi syntymättömän lapsen saa murhata, mutta puolivuotiasta ei saa? Millä perusteella lapsen sijainti vaikuttaa lapsen arvoon ihmisenä ja siihen mitä saa ja mitä ei saa tehdä? Eivätkö syntymättömät lapset ja iäkkäät ihmiset ole muka ihmisiä? Entäs vaikeasti vammaiset?

 

Hienoa muuten tajuta, että kaikkein vaarallisin paikka jossa ihminen voi koskaan olla ja todennäköisimmin joutua murhan kohteeksi on oman äidin kohtu. Oma äiti, jota vielä syntymätön lapsi rakastaa ja kenen pitäisi olla tuon lapsen turva, onkin kaikista suurin uhka tälle viattomalle lapselle.

 

Ilmeisesti tulevaisuudessa kohdun lisäksi myös sairaala on todella vaarallinen paikka, jossa voi joutua valelääkäreiden lisäksi verenhimoisten moraalihirviöiden pauloihin, jotka kauppaavat lääkkeeksi kuolemaa. Kuoleman kauppiaita eivät siis enää kohta ole pelkästään huumeiden välittäjät vaan lääkärit, jotka valkean kuolemankaapunsa liihottaessa vaeltelevat pitkin kuolemankatkuisen sairaalan käytäviä.

 

Mitä tulee vielä tuohon aborttiin, niin se lapsihan siis on viaton vaikka tämän äiti olisikin tullut raskaaksi raiskauksen seurauksena. Tällaisessa aborttien määrään nähden harvinaisessa tilanteessa, lapsi on yhtä paljon uhri sen raiskatun äidin kanssa. Lapsi on oikeastaan kaikkein suurin uhri, jos hänen äitinsä päätyy vieläpä aborttiin, sillä silloin ei ainoastaan hänen isänsä ole tehnyt vääryyttä, vaan myös hänen äitinsä on tehnyt vääryyttä häntä kohtaan. Korostan vielä ettei kukaan pääse mainitsemaan, raiskaus on aina väärin ja tuomittavaa.

 

Abortin kannattajat, mitä tahdotte sanoa kaikille niille lapsille, joiden äiti tuli raiskatuksi, mutta heidän äitinsä ei päätynyt murhaamaan tuota lasta? Sanotteko kenties; äidilläsi olisi ollut oikeus murhata sinut, koska sinun isäsi teki todella pahan teon ja sinä olisit ehkä muistuttanut äitiäsi siitä aina?

 

Nyt siis, kun vauvoja voidaan estää syntymästä ja vanhuksille voidaan suorittaa eutanasia, niin millä perusteella alaikäinen lapsi ei saisi valita yhdessä vanhempiensa kanssa tätä niinsanottua ja edistyksellistä “hyvää kuolemaa”, mutta kaikki muut saavat? Eikö tämä ole aivan käsittämätöntä ja epäoikeudenmukaista niitä pahoinvoivia nuoria kohtaan, jotka tahtovat lopettaa elämänsä? Mitä tämä tämmöinen muka moraalinen toiminta ja säätely on?

 

Minäpä kerron. Se on ihmisten pahuudesta johtuvan omantunnon hälytystä ja viimeistä tunnustusta niille oikeasti olemassa olevalle oikealle ja väärälle. Siinä on nähtävillä aikamme ihmisen käsitykset moraalin ja ihmisarvon viimeisistä rippeistä, jotka nekin katoavat tätä menoa yhteiskunnastamme unholaan, sillä kouluissa käytännössä aivopestään uskomaan, että ei ole olemassa todellista oikeaa tai väärää. Tämä jos joku on vastuutonta, väärin ja vahingollista!

 

Kirjoitin sen minkä kirjoitin ja jonkin verran  aiheen vierestä, mutta oksennuksen hajussa kaikesta huolimatta.

 

Suosittelen muuten lämpimästi lukemaan toimittaja Sanna Ukkolan Lääkkeeksi kuolemaa artikkelin.

Tässä pieni lainaus hänen artikkelistaan:

 

Yhdysvaltain terveysvirasto kävi läpi 66 psyykkisistä syistä myönnettyä eutanasiaa ja avustettua itsemurhaa Hollannissa vuosilta 2011–2014(siirryt toiseen palveluun).

Kävi ilmi, että eutanasiaa oli myönnetty depressiosta, skitsofreniasta, autismista ja jopa syömishäiriöistä kärsiville. Monet kärsivät useammasta kuin yhdestä oireesta. Jopa 70 prosenttia potilaista oli naisia. Yli puolet potilaista kärsi yksinäisyydestä.

Jopa neljänneksessä tapauksista lääkärit eivät olleet yksimielisiä siitä, pitäisikö potilaalle ylipäänsä myöntää eutanasia tai avustettu itsemurha.

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

2 thoughts on “Eutanasia oksettaa

 1. Mistä lähtien edellytys eutanasialle on ollut lapsuus tai vanhuus? Pitäisiköhän sinun perehtyä asiaan tarkemmin ennenkun alat saarnaamaan? Tuot asian esille hyvin kärjistetysti ja vain yhdestä näkökulmasta, kannattaisi vähän avata tuota ajatusmaailmaasi, ja kehittää argumentointia. Faktat haltuun.

  1. Hei!

   En missään kohtaa kirjoitustani väitä eutanasian edellyttävän vanhuutta, tai lapsuutta.

   Mihin siis tahdot minun perehtyvän? Ulkomailla eutanasioituihin ”potilaisiin”, vaiko kenties jopa lakiin? Kenties kehoitit minua tutustumaan eutanasiaa puoltavaan kansalaisaloitteeseen? Kyseinen aloite muuten innoitti minut kirjoittamaan tämän artikkelin.

   Olen tutustunut eutanasiaan ja faktat ovat kunnossa. Onkin toinen juttu mitä sinä itseasiassa tahdot vastauksellasi sanoa. Ainakaan et ilmeisesti ole itse tutustunut ko. aloitteeseen, sillä aloite rajaa eutanasian sallimisen hyvin tarkoin kriteerein. Tuon ko. aloitteen kriteerit eivät esimerkiksi auta alle 18-vuotiaita ”hyvään kuolemaan”. Aikuinen saa hyvän kuoleman, mutta nuoret saavat kärsiä.

   Mitä tekstiini vielä tulee niin et ilmeisesti lukenut sitä kovin tarkkaan. Mainitsin kirjoituksessani nimittäin myös nuoret ihmiset, joten selvästikkin en ymmärrä väärin sitä minkä ikäisiä ihmisiä on mahdollista murhata laillisesti, kunhan lailliset puitteet niiltä osin saadaan kyllin rappiolliseen kuntoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
10 asiaa jotka tekevät sinusta paremman ihmisen!

Hyvinvointia on montaa eri sorttia ja se tarkoittaa ihmisille eri asioita, mutta oikeasti hyvinvoiva ihminen vaikuttaa hyvältä ihmiseltä! Väitän, että...

Close