Ateistit varastavat meidän joulumme!

Milloin saa ja kenelle saa valittaa, kun ateistit varastavat kristilliset perinteet, muuttavat ne täysin toisenlaisiksi ja vaativat, että nyt tehdään näin, noin ja nuin?

 

Kuulin järkytyksekseni eilen, että koulujen joulujuhlien muka liiallisesta uskonnollisesta sisällöstä on tehty valituksia. Näiden yksittäisten ja ymmärtämättömien ihmisten ateistisen katsomuksen seurauksena aletaan sitten panikoimaan ja pelkäämään kaikenlaisia syytöksiä syrjinnästä jopa aivopesuun saakka, mutta mikä on todellisuus?

 

Unohtuuko tässä kaikessa paniikissa ja kristillisten perinteiden ja hyveellisten arvojen opettamisen pelkäämisen ohessa ensinnäkin se, että ateismi on vain yksi joitain satoja vuosia vanha maailmankuva, jolle voidaan esittää erittäin hyvää kritiikkiä! Ei ateismi ole aatteena mikään 100% varmuudella kiveen hakattu absoluuttinen totuus, vaikka moni niin luulee! Toisekseen se, että ateistinen maailmankuva on erittäin suppea, kapeakatseinen ja ahdasmielinen! Miettikää nyt järjellä! Ateistisen joulunko tulisi olla ainoa tapa viettää joulua kristillisen yhteiskunnan kouluissa? Tunnen itseni pahoinvoivaksi tästä aivopesun määrästä!

 

Sanokaapas kenen juhla joulu on ja miksi vietämme joulua? Joulu on kristinuskon juhla ja Jeesuksen syntymäpäivä! Lopettakaa joulun vietto kokonaan, tai taipukaa uskonnolliseen sisältöön uskonnollisessa juhlassa! Näin on kaikissa muissakin perinteissä joissa sisältö on rehellisen oikeasti uskonnollista! Ateistilla ei ole oikeasti mitään syytä valittaa asioista jotka hänelle eivät kuulu. Suomessa on edelleenkin uskonnon vapaus ja sananvapaus! Jokainen saa sanoa asioita ja uskoa mihin tahtoo. Uskomuksensa saa vieläpä julkisesti saattaa kaikkien tietoon, vaikka joku ateisti siitä nyt sattuisi järkyttymään tai loukkaantumaan! Siihen on laillinen oikeus, ja kenenkään ei tarvitse laittaa lapsiaan osallistumaan vakaumuksensa vastaiseen tilaisuuteen, mutta oletko antanut lastesi päättää asiasta?

 

Suomi sattuu olemaan kristitty maa, jonka kulttuuri ja perinteet pohjautuvat hyvin pitkälti kristinuskoon! Jos kulttuurimme uskonnollinen sisältö julistetaan ateistien vaatimusten mukaisesti merkityksettömäksi, niin jäljelle jää ainoastaan uskonnollisuuden raunioilta revittyjen typerien perinteiden vaaliminen ainoastaan siitä syystä että ne ovat perinteitä.

 

En tiedä varmasti pitääkö paikkansa, mutta ehkäpä joku voisi minua asiasta valaista. Minulle kerrottiin, että eräiden määritelmien mukaan fasismiin kuuluu perinteiden vaaliminen, vain ja ainoastaan koska ne ovat perinteitä. Jos näin on, niin perinteiden viettäminen ei tietenkään itsessään ole fasismia, mutta se pistää ajattelemaan, sillä eikö tämä tämmöinen takapajuilu ja menneisyyteen takertuminen hidasta kehitystä?

 

Oli miten oli, niin henkilökohtainen mielipiteeni on se, että perinteet haisevat vanhuudelta ja kuolemalta, vaikka niiden sisältö olisikin uskonnollinen. Uskonnollinen sisältö ja uskonnollisuus pelkkänä perinteenä ja kulttuurina eivät tarjoa elävää elämää ja toimintaa! Uskonnollisuus haisee kuin pilaantunut maito! Uskonnollisuus on tylsää ja kamalaa, eikä siinä ole esimerkiksi todellista voimaa, lämpöä ja rakkautta joista voi lukea Raamatusta! Kuka haluaa sisällöltään uskonnollista ja vanhuudelta haisevaa joulujuhlaa, tai yhtään mitään muutakaan uskonnollista toimintaa? No, ehkä joku joka katsoo ymmärtävänsä jotain kulttuurin ja perinteiden päälle.

 

Kerron sinulle salaisuuden! Uskomme kalenterisi kanssa Jumalan pojan syntyneen maan päälle noin 2016-vuotta sitten, kysy vaikka kalenteriltasi!

 

Joulussa ei ole kysymys perinteestä, joulussa ei ole kysymys kulttuurista, joulussa ei ole kysymys myöskään uskonnollisuudesta! Joulussa on kysymys uskosta totuuteen ja Jeesuksen todelliseen olemassaoloon. Kun perinteet saavat todellisen sisällön ovat ne mielestäni merkityksellisiä ja edistyksellisiä asioita, joita täytyy ehdottomasti vaalia nyt ja myös tulevaisuudessa!

 

Lisään vielä, että minä arvostan myös kaikkia muitakin perinteitä joita meillä suomalaisilla on, ja joilla on jotain todellista merkitystä ja sisältöä!

 

Hyvää joulun odotusta ja Jeesuksen muistamista kaikille joulua viettäville, myös ateisteille!  

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Eutanasia oksettaa

Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta, tai kuten se on mielestäni oikeammin ilmaistuna, Eutanasia-aloite laillisen murhan puolesta, on...

Close