Onko Rakkaus Totta?

Rakkaus – Totta Vai Tarua?

 

Rakkaus, mitä se on? Mietin tänään rakkautta kuumeisesti ja tunsin sisälläni polttavaa halua päästä selville totuudesta. Voinko tietää onko rakkaus totta, vai elänkö harhassa?

 

Esitin itselleni kysymyksiä kuten; onko rakkaus aitoa vai harhaa? Rakastaako ihminen oikeasti kumppaniaan, vanhempiaan ja lapsiaan? Olisiko rakkaus sittenkin ainoastaan itsekkäiden geenien muokkaama mekanismi, joka saa ihmisen elämään harhassa, ja varmistamaan geenien selviytymisen ja lisääntymisen? En osaa kirjoittaa mitä rakkaus on, en näe sitä, mutta tiedän että sitä on ja tunnen sen sisälläni. Miksi?

 

Tänään rakkautta miettiessäni seisoin pitkään ikkunan edessä katsellen kesäisestä vihreydestä ja kauneudestaan paljaaksi riisuttua rujoa luontoa. Jäljellä ei enää ole edes syksyistä ruskaa muistuttamassa menetetyn kesän kauneudesta. Katsoin kuinka puut huojuivat humisevassa tuulessa, kertoen jotain tulevasta kylmyydestä ja pimeydestä.

 

Mietin hetken aikaa hiukan huvittuneena, että voisiko tämä maisema kertoa minulle jotain? Samassa havahduin koska jostain selittämättömästä syystä tajusin näkeväni edessäni olevasta rujosta maisemasta jotain kaunista ja syvällistä.

 

Mitä se oikein on? En osaa kirjoittaa sitä, en ole varma näenkö sitä silmilläni, en tiedä onko se totta, mutta tunnen sen sisälläni. Miksi?
Miksi geenini loisivat harhan jonka vuoksi aivoni tulkitsevat rumimmankin ympäristön kauneudeksi, ainakin tunteen tasolla? Millä tavoin tämä edesauttaisi geenien selviytymistä ja lisääntymistä?

 

Geenien Tahdoton Ohjailu Vai Ristiriitojen Vihjailu?

 

Mitä on tämä persoonaton viisaus joka tulkitsee informaatiota ja “ohjaa” geenejä, sattumako? Jos rakkaus on geenien luoma harha, niin miksi geenit “tahtoisivat” minun saavan tietää tästä? Eikö tämä tieto saisi minut pyrkimään –vastoin geenien parasta– pois harhasta jonka geenit ovat muovanneet ihmiseen tärkeäksi ominaisuudeksi selviytymisen kannalta?

 

Miksi esimerkiksi sitoutua kumppaniin ja mennä avioliittoon,  pitää lapsistaan huolta ja rakastaa heitä jos rakkaus ei ole totta? Miksi käydä katsomassa ei itsekkäistä syistä isovanhempia sairaalassa?

 

Entäs ihminen? Onko ihmisen tietoisuus ainoastaan geenien luoma harha? Miksi geenit loisivat tällaisen harhan, joka pystyy ymmärtämään ja kyseenalaistamaan geenien luoman “todellisuuden” siis harhan, huijauksen?

 

Kykenevätkö ja mitä tarkoitusta varten geenit loisivat älykkään eläimen joka eläisi huijauksessa, jossa eläin on saatu uskomaan johonkin ei olemassa olevaan todellisuuteen, kuten rakkauteen ja henkilön oman tietoisuuden olemassaolon tiedostamiseen?

 

Miksi ainoastaan selviytymistä ja lisääntymistä “ajattelevat” geenit loisivat tietoisuuden ja “tahtoisivat”, että tämä tietoisuus ymmärtäisi olevansa harhaa? Silloinhan emme enää eläisi optimaalisella tavalla positiivisessa harhassa geenien selviytymisen ja lisääntymisen kannalta.

 

Tällaisia positiivisia harhoja geenien kannalta ovat esimerkiksi usko moraaliseen universaaliin todellisuuteen, Jumalaan, oikean, väärän, hyvän ja pahan universaaliin absolutismiin. Kykeneekö älytön ja ei johdonmukainen materia muka tällaiseen sattumien ketjuun?

 

Niin, onko sinua ja minua oikeasti edes olemassa? Onko rakkauskin vain pelkkää geenien luomaa harhaa aivoissa? Jos näin on, niin sinä et oikeasti rakasta lapsiasi, vanhempiasi, tai ketään muutakaan. Samaan syssyyn voidaan myös sanoa, että sinuakaan ei oikeasti ole olemassa sillä olet pelkkää materiaa?

 

Miksi materiaa ihmisen kohdalla ei voisi esimerkiksi mitata rahassa? Voisinko ostaa toisen ihmisen? Voisiko joku ostaa minut? Voisiko ihminen rahan tarpeessa esimerkiksi vuokrata itsensä omistusoikeuden? Tulisiko ihmisellä olla jokin rahalla määritelty arvo? Ovatko kaikki materiasta koostuvat ihmiset yhtä arvokkaita, jos materian arvo määräytyy esimerkiksi sen ominaisuuksien perusteella? Mikä estää? Mikä? Mikä? Moraaliko? Miksi tahdot tehdä pyyteettömästi hyvää ja oikein, jos hyvyyttä ei ole oikeasti olemassa?

 

Usko kristinuskon Jumalaan pelastaa monelta harhakuvitelmalta, varsinkin jos tahdot elää ristiriidattomassa todellisuudessa.

 

  • Rakkaus ei ole harhaa vaan totta.
  • Jumala rakastaa sinua ja minua.
  • Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita.
  • Ihminen on arvokas Jumalan kuvaksi luotu olento.
  • Ihmisen tietoisuus on Jumalan luomus ja se erottaa meidät eläimistä.
  • Ihmisen arvokkuuteen kuuluu myös ikuisuusarvo.
  • Jumala on olemassa ja on suunnitellut kaikki ihmiset.
  • On olemassa Jumala jonka hyvyys on absoluuttinen.
  • Hyvä ja paha ovat absoluutteja.

 

Ateisti elää kaksoiselämää

 

Ateismi on maailmankuva jossa ihminen ei pysty oikeasti elämään ja käyttäytymään aatteensa mukaisesti. Kuinka ateisti rakastaa lapsiaan, tai äitiään lainaamatta rakkautta jostain muusta maailmankuvasta, kuten kristinuskosta?

 

Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ateismi on asenteellista ja todellisuuden ilmenemisen suhteen ristiriitaista harhakuvitelmaa jonka perimmäinen tarkoitus on totuuden, siis Jumalan olemassaolon kieltäminen.

 

En näe Jumalaa, mutta näen mitä kaikkea hän on tehnyt. Tiedän että Jumala on todennäköisin vaihtoehto kaikelle näkemälleni. Tunnen Jumalan sisälläni. Miksi? Koska Jumala on totta.

 

Usko HyvyyteenUsko Jumalaan

Niin minäkin teen!

 

https://www.youtube.com/watch?v=61faJB_2QPg

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Mustavalkea neekeri leffa – Loukkaantuneet ihmiset ovat typeriä

Pekka ja Pätkä neekereinä elokuvan esittämisestä muka loukkaantuneet ihmiset vain esittävät loukkaantunutta, tai ovat typeriä.   Yle näytti mustavalkean elokuvan...

Close