Mustavalkea neekeri leffa – Loukkaantuneet ihmiset ovat typeriä

Pekka ja Pätkä neekereinä elokuvan esittämisestä muka loukkaantuneet ihmiset vain esittävät loukkaantunutta, tai ovat typeriä.

 

Yle näytti mustavalkean elokuvan nimeltä: ”Pekka ja Pätkä neekereinä”. Usean median mukaan tästä nousi sosiaalisessa mediassa kohu ja on puhuttu jopa someraivosta. Mutta onko tässä ”someraivossa” mitään järkeä?

 

Ehkäpä elokuvan seurauksena loukkaantuneet ihmiset yrittävät ainoastaan saada huomiota. Sehän onnistuu esittämällä loukkaantunutta ja näyttämällä muille kuinka solidaarisia sitä muka oikein ollaankaan. Kyseessä on vuosikymmeniä sitten tehty mustavalkoinen elokuva, joten tekopyhä kritiikki elokuvaa kohtaan on helppo esittää.

 

Tämän elokuvan kohtelu muistuttaa koulukiusaamisesta kärsivää uhria, jonka kiusaajat valitsevat niin sanottuna helppona kohteena. Kiusaajat luulevat ansaitsevansa kiusaamisella muiden suosion ja kunnioituksen. Oikeasti kiusaajat paljastavat käyttäytymisellään oman typeryytensä, sekä sairaalla tavalla ilmenevän kipeän ongelman joka liittyy hyväksynnän ja huomion saamisen tarpeeseen. Rasismia vastaan täytyy taistella, mutta ei näin.

 

Kun menet elokuvavuokraamoon, niin saatat järkyttyä. Tulet löytämään sieltä todella paljon elokuvia, jotka sisältävät orjuutta, syrjintää, rasismia ja väkivaltaa.

 

Mieti montako 2000-luvun elokuvaa tulee mieleen, jotka kertovat ajasta jolloin orjuus ja syrjintä olivat jopa hyveitä. Monet mieleesi tulleista elokuvista ovat erittäin suosittuja, eikö totta? Esimerkiksi näitä elokuvia –jossa valkoinen alistaa mustaa — katsellaan hyvänä viihteenä joka ikinen päivä, joten miksi kukaan loukkaannu näistä? Miksi näitä elokuvia saa esittää ilman ”kohua”?
Pidätkö näitä mieleesi tulleita elokuvia — jossa rasismi kohdistetaan usein väkivaltaisesti yksilöihin — todellakin viattomina verraten Pekka ja Pätkä neekereinä elokuvaan?

 

 

Ettei kukaan pääse haukkumaan rasistiksi: En hyväksy rasismia.

Tässä linkki edelliseen postaukseeni:

Uusi avioliittolaki ei takaa homopareille kirkollista vihkimistä

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Uusi avioliittolaki ei takaa homopareille kirkollista vihkimistä.

Eduskunta hyväksyi 28.11.2014 muutoksen avioliittoa koskevaan lakiin. Muutoksen seurauksena avioliittolaki laajentui käsittämään avioliiton kahden henkilön välisenä. Aiemmin kyseinen laki käsitti...

Close