Kristinuskon epäoikeudenmukainen pelastus

Mitä tapahtuu ihmiselle, joka kuolee eikä ole koskaan kuullut pelastavaa evankeliumia Jeesuksesta?

 

Jumala on oikeudenmukainen jokaiselle ihmiselle. Jumala on ilmoittanut itsensä kaikille ihmisille kaikkialla. Ihmiset ovat aina olleet tietoisia jonkinlaisen Luojan olemassaolosta. Jumala on myös antanut kaikille ihmisille omantunnon, joka on Jumalan kirjoittama laki ihmisen sisimmässä. Niinpä kaikki sellaiset ihmiset, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tuomitaan sen mukaan mitä he ovat — Jumalan ilmoitus itsestään huomioon ottaen — tehneet elämänsä aikana. Heidän omatuntonsa syyttää/puolustaa heitä Jumalan oikeudenmukaisella tuomiolla. Uskon Jumalan oikeudenmukaisuuden, rakkauden, armon ja Jeesuksen sovitustyön koskevan myös ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia, mutta elävät Jumalan yleisen ilmoituksen mukaisesti.

 

Eikö olisi parempi jos ei koskaan olisi kuullut evankeliumia?

”Jos evankeliumin kuullut ihminen on velvoitettu uskomaan siihen pelastuakseen, niin miksi kukaan tahtoisi kuulla sitä?”

 

On paljon asioita, miksi evankeliumi kannattaa kuulla. Keskityn kuitenkin pelkästään kysymyksen takana olevaan olettamukseen. Voi toki olla, että tämän kysymyksen esittää ateisti, joka yrittää kieltää Jumalan yleisen ilmoituksen. Kysymys voi myös lisäksi pohjautua siihen olettamukseen, että ihminen joka on kuullut evankeliumin eikä ole ottanut sitä elämänsä aikana vastaan joutuu ainoastaan evankeliumin hylkäämisen tähden kadotukseen. Siitäkin huolimatta että hän olisi muuten muka elänyt Jumalan yleisen ilmoituksen mukaan. Minä en kuitenkaan usko, että kyseisen olettamuksen mukaista ihmistä on koskaan ollut olemassa. 

 

Evankeliumin kuuleminen velvoittaa ihmisen ratkaisun tekoon. Ihminen joka kuulee ja vastaanottaa evankeliumin on Jumala jo ennalta tiennyt pelastuvan evankeliumin, tai Jumalan ilmoituksen ansiosta. Minä henkilökohtaisesti uskon yhden mahdollisen totuuden olevan, että Ihminen joka kuulee evankeliumin eikä ota sitä eläessään vastaan oli jo ennen evankeliumin hylkäämistä matkalla kadotukseen. Tällainen ihminen ei elä elämäänsä muutenkaan Jumalan ilmoituksen mukaan, vaan paaduttaa itsensä totuudelta. Hänen tilansa ei ole evankeliumin kuulemisen jälkeen muuttunut huonommaksi, koska Jumala vain tarjosi jo hukkumassa olevalle ihmiselle mahdollisuutta tarttua pelastusrenkaaseen.

 

Evankeliumi on siis Jumalan armosta mahdollisuus katua, kääntyä ja tehdä parannus myös niille ihmisille, jotka Jumala tietää menevän kadotukseen. Evankeliumi on Jumalan oikeudenmukaisuutta, hyvyyttä ja pelkkää armoa. Tarkennukseksi kirjoitan tähän vielä sen, etten usko kaikkien uskontojen vievän taivaaseen. Taivaaseen on ainoastaan yksi tie ja se on Jeesus Kristus.

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

One thought on “Kristinuskon epäoikeudenmukainen pelastus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Miksi Jumala teki asiat niin monimutkaisesti?

  Meidän täytyy hyväksyä Jumalaan ja maailmaan muutama Raamatullinen näkökanta, jotta olisimme avoimessa keskustelussa samalla aaltopituudella. Kun puhun Jumalasta, niin...

Close