Miksi Jumala teki asiat niin monimutkaisesti?

 

Meidän täytyy hyväksyä Jumalaan ja maailmaan muutama Raamatullinen näkökanta, jotta olisimme avoimessa keskustelussa samalla aaltopituudella. Kun puhun Jumalasta, niin tarkoitan tietenkin Raamatun Jumalaa. Raamatun sisältö on siis tärkein lähde, kun pyrimme ymmärtämään Jumalaa. Jumalan Raamatussa antamat viitekehykset maailmalle ja itselleen ovat täydellisen välttämättömiä, jotta voimme ymmärtää Jumalaa edes hiukan.

 

  1. On olemassa absoluuttinen oikea ja väärä.
  2. Jumala on absoluuttinen hyvä.
  3. Jumala ei ole luonut pahuutta eikä saatanaa pahaksi.
  4. Jumala on oikeudenmukainen.
  5. Jumala on kaikkivoipa. Hän tekee mitä tahtoo, mutta ei koskaan tahdo pahaa.
  6. Kaikki ikävät sattumat eivät ole pahuutta.

 

Miksi Jumala teki kaiken monimutkaisesti?

 

Jumala teki kaiken monimutkaiselta vaikuttavalla tavalla, koska Jumala on hyvä ja oikeudenmukainen. Otetaan esimerkiksi ihmisen syntiin lankeaminen. Ei ollut Jumalan tahto, että ihminen lankesi syntiin. Jumala kyllä tiesi, että ihminen lankeaa syntiin, mutta koska Jumala on oikeudenmukainen, niin hänen oli pakko antaa ihmiselle mahdollisuus valita. Jos Ihmisen syntiin lankeaminen olisi ollut Jumalan tahto, niin ihminen ei itse asiassa olisi rikkonut Jumalan tahtoa vastaan ja langennut syntiin. Jos ihmisen syntiin lankeaminen olisi ollut Jumalan tahto, niin se olisi tehnyt Jumalasta epäoikeudenmukaisen, sillä syntiin lankeamisella oli ihmisen kannalta ikävät seuraamukset.

 

Miksi Jumala ei pelasta kaikkia joutumasta helvettiin?

Jumala näkee ennalta ketkä valitsevat uudestisyntymän ja ketkä eivät. Kaikki eivät valitse uudestisyntymää ja nämä tuomitsevat itsensä helvettiin. Tästä ennalta tietämisestä huolimatta — koska Jumala on oikeudenmukainen ja hyvä — Jumala kutsuu näitäkin ihmisiä erityisen voimakkaasti pelastukseen vähintään kolme kertaa heidän elämänsä aikana.

 

 

Miksi kaikkivoipa ja rakastava Jumala ei vain anna kaikille anteeksi ja pelasta kaikkia ihmisiä helvetistä?

Yksinkertaistettuna kahdesta syystä:

 

  1. Jumala on kaikkivoipa, mutta ainoastaan hyvä.
  2. Jumala ei rakasta syntiä.

 

Jumalan on oman itsensä vuoksi pakko kohdata synti, pahuus, pahuuden tekijät ja vääryyden rakastajat vihalla ja tuomiolla. Ilman pahuutta ja syntiä, ei olisi olemassa Jumalan vihaakaan. Jos Jumala hyväksyisi synnin ja pahuuden, niin hän joutuisi määrittelemään itsensä uudelleen. Hän joutuisi muuttamaan itsensä, niin että Jumalassa olisi myös pahuutta. Uskon tämän olevan Jumalalle täysin mahdollista, mutta se tekisi Jumalasta pahan. Tälläinen Jumala ei olisi ainakaan Raamatun Jumala.

 

Miksi Jumala tarvitsee anteeksiantamiseen kuolemaa ja Jeesuksen verta?

Nyt olemme päässeet kysymykseen, joka on koko kristinuskon perustana. Jos ihminen ei ymmärrä miksi Jeesuksen piti kuolla ristillä, niin hän ei ymmärrä kristinuskoa ollenkaan.

 

Raamatun mukaan ihminen lankesi paratiisissa syntiin, ja perisynti tuli ihmiseen. Yhden ihmisen kautta tuli perisynti maailmaan, kaikki ihmiset ovat syntiä tehneet ja siksi syyllisiä. Ihminen on tiettyyn ikään tullessa tietoinen oikeasta ja väärästä, sen ilmoittaa hänen omatuntonsa. Kun ihminen perisynnin seurauksena joutuu ensimmäisen kerran kiusaukseen ja rikkoo omaatuntoaan vastaan, niin hän on tuomion alainen. Jumalan on oman hyvyytensä ja oikeudenmukaisuutensa tähden tuomittava synti ehdoitta. Ehkä se saattaa ihmisestä tuntua epäoikeudenmukaiselta, mutta vakuutan sinulle sen olevan oikein. Toisin kuin ihminen, Jumala ei tee koskaan kompromisseja vääryyden ja oikeudenmukaisuuden välillä.

 

Tarvittiin viaton uhri kuolemaan kaikkien syntien ja syntisten ihmisten puolesta sijaiskärsijänä. Vain yksi synnitön elämä ja kuolema riittää pelastamaan kaikki ihmiset tuomiolta. Teoriassa tämä olisi voinut olla kuka tahansa ihminen joka olisi onnistunut vastustamaan syntiä, ja olemaan kuollessaan synnitön. Tarvittiin syyttömän ihmisen kuolema, jotta syntiin lankeamisen seuraamukset eivät enää koskisi häntä ja häneen alaisuuteensa alistuvia muita ihmisiä. Jumala näki, että kenestäkään ihmisestä ei ole siihen, joten hän antoi Jeesuksen syntyä maailmaan ihmiseksi. Jeesus eli ihmisenä synnittömän elämän, kuoli ja vuodatti verensä viattomana ristillä. Jeesus toimii välimiehenä ja sovinnon tekijänä Jumalan ja Jeesuksen herruuden tunnustavien ihmisten välillä.

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

One thought on “Miksi Jumala teki asiat niin monimutkaisesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Aloitin vlogaamisen!

Olen harkinnut ja kerännyt rohkeutta todella kauan vlogin aloittamista youtubessa. Viimein on taivaasta tippunut rohkeutta tämän aloittamiseen. En tiedä kuinka...

Close