Mitä on olla onnellinen?

Olen mielestäni onnellinen. Olenhan syntynyt lottovoittajana Suomeen, minulla on mukava työpaikka, rakastava vaimo, toimiva auto, olen terve ja sisäinenkin elämä vakaasti kunnossa. Välini perheeseeni ovat erittäin hyvät, enkä liiemmin ole muidenkaan ihmisten kanssa riidoissa.

Mikä sitten tuo onnellisuutta? Entä tuoko materia onnellisuutta, kuten auto? No varmasti materia tuo onnellisuutta, iloa ja riemua, mutten usko sen itsessään lopulta vaikuttavan ihmisen sisäiseen maailmaan kestävästi. Niinpä pitää kysyä, että mikä onnellisuuden määrittää? Voiko onnellinen olla ilman materiaa, vaikka terve suhtautuminen materiaan tavallaan onnellisuutta tuokin?

Monesti kuulee tarinoita alkukantaisista yhteisöistä ja heimoista, jotka ovat köyhiä ja elävät luonnon kanssa läheisessä suhteessa. Heillä ei myöskään ole suuria omaisuuksia, tai sellaista hyvinvointia, kuten meillä on hyvinvointivaltiossa. Kun heiltä kysyy ovatko he onnellisia, he kertovat olevansa. Eivätkö he vain tiedä paremmasta, vai voiko ilman materiaakin olla onnellinen? Määrittääkö ympärilläsi olevassa yhteisössä pärjääminen onnellisuuden? Entä saavatko ihmiset onnellisuutta läheisestä suhteesta luontoon? Mehän Suomalaisina ymmärrämme luonnon positiivisen vaikutuksen mieleen.
Miten sitten ihminen, joka kuolee onnellisena marttyyrinä esimerkiksi uskonsa puolesta. Kristittyjäkin on vainottu ja vainotaan tänäkin päivänä. Monet heistä ovat olleet kuitenkin onnellisia päästessään Jumalansa luokse. Eikö tälläinen varmuus ja jopa ilo asiasta ole todiste heidän onnellisuudesta ja uskostaan.

Ulkopuolisen silmissä ihminen joka elää vuosia vankeudessa ei missään nimessä voi olla onnellinen. Ei monesti olekkaan, mutta kurjuudesta ja synkkyydestä huolimatta hän voi olla sisäisesti erittäin valoisa ja onnellinen. Juuri tähän sisäiseen maailmaan vangitsijat monesti yrittävätkin iskeä ja murtaa sen ja kun se murtuu, voidaan vasta sanoa, että ihminen ei ole onnellinen.

Mikä on sinun näkemyksesi onnellisuudesta?

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Mukana Suomen Ihanimmat Häät TV-sarjassa!

Olemme mukana 15.03 klo 20:00 alkavassa TV-sarjassa nimeltä Suomen Ihanimmat Häät. Ohjelmassa seurataan 12 erilaisen parin avioitumista ja häihin liittyviä...

Close