Uskallatko rakastaa?

Rakkauden merkitys ja avioliitto

 

“Minä rakastan sinua” sanoi vaimoni eilen töihin lähtiessäni. Jäin miettimään rakkautta ja kevyen pohdinnan jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että aidon rakkauden kokeminen auttaa ihmistä rakastamaan enemmän, syvemmin ja lisääntyvästi. Avioliitossani eräänä kantavana pilarina on tällainen rakkaus, jossa saa levätä ja voimautua, sillä avioliitto on ainakin meille turvapaikka.

Kuten varmasti kaikki tiedämme, sanana rakkaus merkitsee myös paljon muuta, kuin parisuhteessa kumppaneiden välistä rakkautta. On olemassa muun muassa perheenjäsenten keskinäinen rakkaus, ystävien välinen rakkaus, itsensä rakastaminen (terveellä tavalla)  ja lähimmäisenrakkaus. Mielestäni lähimmäisenrakkaus tarkoittaa kykyä rakastaa ja tahtoa muille ihmisille, jopa tuntemattomille pelkkää hyvää. Minä itse uskon, että on
olemassa myös iankaikkinen/täydellinen rakkaus. Eräänlainen sydämen tila, jossa ihmisellä on kyky rakastaa kaikkia muita ihmisiä. Riippumatta heidän erilaisuudesta, vammoista, eriävistä mielipiteistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, kansallisuudesta, uskonnosta tai ihon väristä/värittömyydestä.

Rakkaudella kohtaaminen ja mielen muutos

 

Olen alkanut tekemään työtä rakkauden täydelliseksi tulemisen eteen. Jotta rakkaus voisi tulla täydelliseksi meissä, niin meidän on käytettävä rakkautta aseena, jaettava sitä ja ymmärrettävä mistä rakkaus tulee. Olen myös tietoisesti muuttanut ajattelutapaani ja suhtautumista muihin ihmisiin.

Menneenä kesänä olin vaimoni kanssa käymässä vanhempieni luona ja olin valmistautunut etukäteen tähän tulevaan kohtaamiseen. Olenhan suomalainen mies, jonka perinteisesti on ollut vaikeaa näyttää, tai kertoa tunteistaan. Äitini ja muun perheen kohtaaminen rakkaudella meni helposti, mutta Isäni olikin jo hiukan haastavampi kohdattava. Huolimatta siitä, että minulla on aina ollut isäni kanssa hyvät välit, niin jostain syystä silmiin katsominen tuntui vaikealta samaan aikaan, kun sanoin: “minä rakastan sinua.” Isäni Ilmeestä päätellen se vastaanotettiin jonkin verran tunteita herättävänä kokemuksena. Parasta siinä oli kuitenkin se, että lopulta korviini kantautuivat sanat: “niin minäkin sinua”.

Ainakin minä tahdon nähdä omassa elämässäni rakkauden aallon. Sellaisen täydellisen rakkauden invaasion joka tulee ilmi jokapäiväisessä arkisessa elämässä. Tahdon nähdä rakkauden tulevan täydelliseksi sisäisesti minussa ja ympäristössäni. Tästä syystä olen kertonut myös lähimmille ystävilleni, että he ovat minulle tärkeitä, ja että rakastan heitä.

Ville Jordan

Ville Jordan

Olen 26-vuotias varkautelainen mies. Kirjoitan blogiini ajatuksia elämästä ja välillä pohdintoja joistain ajankohtaisista aiheista.
Ville Jordan

Kommentit

Kommenttia

6 thoughts on “Uskallatko rakastaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php
Read previous post:
Ulos kaapista

Vuoden takaa Palataan reilu vuosi ajassa taaksepäin aina edellisen vuoden kevääseen saakka. Masentunut mies joi kotonaan, tai baarissa miltei joka...

Close